انواع جوشکاری استنلس استیل
جوشکاری استنلس استیل روشی است برای ترکیب قطعات با یکدیگر به منظور تعمیر و پروژه های ساخت و ساز. همانند دیگر جوشکاریها، لازم است که قبل از شروع کار، فولاد ضد زنگ کاملا تمیز باشد و از ابزارهایی مانند انواع چکش و برس استفاده گردد. برای مثال اگر از برس فولاد ضد زنگ برای تمیز کردن فولاد کربن استفاده کردید، نباید مجددا از آن برای قطعات ضد زنگ استفاده کنید.
همین امر برای چکش ها و انبرها نیز صادق است. زیرا مقادیر کم فولاد کربن روی فولاد ضدزنگ می نشیند و باعث زنگ زدگی شود. یکی دیگر از عوامل مهم قبل از شروع پروسه جوشکاری، اطمینان از داشتن مواد پرکننده و الکترود مناسب جوشکاری فولاد زنگ نزن است. درواقع شناخت تمامی مواد پایه جوشکاری به شدت الزامی می باشد. در بسیاری از موارد، فلز پرکننده همانند فلز پایه است.
3 روش رایج جوشکاری
شایان ذکر است که فرآیند جوشکاری استیل، باتوجه به به ضخامت و پوشش مواد تغییر میکند. در کل سه روش رایج جوشکاری برای این فلز وجود دارد که عبارتند از TIG، نقطه ای و MIG.
یا جوشکاری تنگستن با گاز خنثی (Tungsten Inert Gas)
TIG دارای کیفیت، انعطاف پذیری و طول عمر بالایی می باشد. این نوع جوشکاری، حرارت اولیه کمی ایجاد می کند که برای مواد نازک بسیار مناسب است. روش TIG در مقایسه با دیگر جوشکاری ها کمی پیچیده تر است. ماشین های TIG دارای تنظیمات متعددی هستند، بنابراین اطمینان پیدا کنید که از نوع مناسب آن ها برای پروژههایتان استفاده می کنید. استفاده از مشعل TIG نیز شما را مجبور میکند که آهسته تر کار کنید. زیرا همزمان با دست دیگر خود یک الکترود جوشکاری را به فلز مایع نزدیک میکنید.
جوش نقطه ای (Spot Welding)
جوش نقطهای در مقایسه با دیگر روش های جوشکاری بسیار ارزان است. تجهیزات جوشکاری نقطه ای همه کاره می باشد و می توان آن را در انواع پروژه های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار داد. جوش نقطه ای با استفاده از جریان الکتریسیته، لبه های فلز ساییده شده را حرارت می دهد و آنها را به هم وصل می کند. این نوع جوشکاری با نقطه ذوب پایین روی فلز انجام شده و در نتیجه از کج شدگی فلز جلوگیری میکند.
جوشکاریMIG یا جوشکاری قوسی با گاز محافظ (Arc welding)
جوشکاری با روش قوسی با گاز محافظ (GMAW) که به آن MIG هم میگویند، یک فرایند نیمه اتوماتیک است. در صورتی که تمامی مراحل کار به درستی انجام شود، اتصال بسیار قوی بین دو قطعه ایجاد می گردد. این فرآیند از گاز محافظی سرشار از آرگون و سیم الکترود استفاده می کند.
جوشکاری MIG از محبوبیت بالایی برخوردار است زیرا این امکان را فراهم می کند که جوشکار بتواند از یک منبع جریان، استفاده کند. استفاده از منبع جریان در پروژه های استیل، باعث میشود تمامی نقاط به راحتی جوش داده شوند. هم چنین مخلوط گازهای دیگر، شامل هلیوم، اکسیژن و دی اکسید کربن، برای ایجاد ثبات در قوس و بهبود کیفیت جوش استفاده می گردد.
اگر بخواهیم انواع جوشکاری را با یکدیگر مقایسه کنیم؛ باید بیان داشت که جوشکاری MIG سریع بوده و نیاز به تجربه کمتری نسبت به جوشکاری TIG دارد. مشعل MIG یک الکترود جوشکاری فولاد زنگ نزن دارد، بنابراین می توان با یک دست جوشکاری را انجام داد. اتصالات MIG نیز نسبتا سریع خنک می شوند، اما این مساله سبب می شود که شکننده تر نیز باشند.
در نهایت می توان گفت که انتخاب روش مناسب برای جوشکاری فولاد ضد زنگ کاملا به کیفیت مورد نظر شما بستگی دارد. اگر شما به دنبال جوش ارزان تر هستید، جوش نقطهای را انتخاب کنید. اما اگر مواد مورد استفاده شما نازک هستند، جوشکاری TIG یا گاز تنگستن بهترین گزینه می باشد.